2022 yılının en iyi Android emülatörleri ile PUBG Mobile, COD Mobile gibi en iyi oyunları bilgisayarlarınızda rahatlıkla oynayabilirsiniz. Oyunlara ek olarak Android emülatörleri, geliştiricilerin uygulamaları test etmesine yardımcı olmaktan büyük ekranda oyun oynamaya kadar çeşitli amaçlara hizmet eder. Belki iPhone’dan Android’e geçiyorsunuz veya yalnızca bir PC’de özel bir yazılımı test etmek istiyorsunuz. Windows ve Mac bilgisayarlarda Android Emülatörlerinin sunduğu olanaklardan yararlanabilirsiniz.
BlueStacks her zaman emülatörler arasında ilk sırada yer alırken, bazıları farklı kulvarlarda rekabete açık duruyor. Biz de sizler için 2022 yılının en iyi Android Emülatörleri listesini oluşturduk. Sıralama karışık, hepsini isterseniz deneyebilirsiniz.
Ek olarak önceden oluşturmuş olduğumuz, En İyi Nintendo DS Emülatörleri, En İyi IOS Emülatörler, En İyi Android Oyun Ve Uygulama Emülatörü NoxPlayer gibi makalelerden de yardım alabilirsiniz.
2022 Yılının En İyi Android Emülatörleri
Sıra | İsim |
---|---|
1 | BlueStack |
2 | Gameloop |
3 | MEmu |
4 | Android Studio |
5 | Nox Player |
6 | Genymotion |
7 | RemixOS |
8 | AndY |
9 | LD Player |
10 | ARChon |
Bu listede sunulan emülatörlerin tümü birbirinden farklıdır. Bazıları açıkça diğerlerinden daha iyi. Ancak her birisinin görevi farklı olduğu için listeme gereksinimi duyduk. İtiyaçlarınıza daha uygun bir emülatör bulabilirsiniz.
1. BlueStack
En iyi Android Emülatörleri 2022 arasında BlueStacks, en popüler Android emülatörüdür. Oyun oynamak için tercih edilir ve kurulumu gülünç derecede kolaydır. Google Play Store dışında, optimize edilmiş uygulamaları kendi uygulama mağazasından indirme seçeneğiniz vardır.
Klavye eşlemesini destekliyor, ancak istediğiniz şekilde hareket ettirebilir misiniz, bundan tam olarak emin değilim. Emülatörün en büyük dezavantajı, üretkenlik uygulamalarında yavaşlamasıdır. Sponsorlu reklamlar, tam bir baş belası haline gelebiliyor bazen.
Oyun performansına gelince, diğer birçok Android emülatörlerinden daha iyi performans gösteriyor. Bununla birlikte, özellikle düşük güçlü bilgisayarlarda hala gecikmeler fark edeceksiniz. Bununla birlikte, özellikle emülatörlerde yeniyseniz, denemenizi kesinlikle tavsiye ederiz.
2. Gameloop
Daha önce Tencent Gaming Buddy olarak bilinen Game Loop, PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile‘a özel desteği sayesinde yakın zamanda bilgisayarlar için en iyi Android emülatörü olaram nam yapmasına olanak sağladı. COD’nin piyasaya sürülmesinden önce, Android emülatörü yalnızca PUBG’yi ve bazı Tencent Developer’ın programlarını destekliyordu.
GameLoop, gerçekten Android oyunlarına adanmıştır, bu nedenle diğer Android uygulamaları için destek eksikliği vardır. Ancak oyun oynamak için birebir demek yanlış olmaz.
3. MEmu
MEmu, diğerlerine kıyasla nispeten yeni bir emülatördür. 2015 yılında piyasaya sürülen MeMu Play, yine oyun odaklı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Hızla bakımından Nox ve BlueStacks ile benzer sonuçlar verir. MeMu Android emülatörünün en önemli özelliklerinden biri hem AMD hem de Nvidia yongalarını desteklemesidir.
Ayrıca Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop gibi farklı Android sürümlerini de destekler. MeMu, yüksek performanslı oyun oynamayı savunurken, grafik performansı nispeten zayıftır. Ingress veya Pokémon Go gibi oyunlar oynamayı seviyorsanız, bu sizin seçiminiz olmalıdır.
4. Android Studio
Android Studio, Google tarafından geliştirilen bir IDE (Entegre geliştirme ortamı) olarak karşımıza çıkar. Daha çok geliştiricilere hitap eder. Temel olarak geliştiricilerin uygulamalarını oluşturmalarına ve test etmelerine yardımcı olacak bir dizi araç ve eklenti ile birlikte gelir.
Android Studio’nun yerleşik bir emülatörü vardır, ancak Genymotion’a kıyasla daha az özellik içerir. Emülatör, genel kullanım ve ağır oyunlar oynamak için değildir. Android Studio’nun kurulumu zor ama aynı zamanda birçok geliştiricinin favorisidir.
5. Nox Player
Nox Player, oyun için geliştirilmiş en iyi Android emülatörleri arasında en çok tercih edilenlerden birisidir. Emülatör, Android uygulamalarını kullanmak ve tüm Android deneyiminin keyfini çıkarmak için mükemmel olsa da, PUBG veya Justice League gibi büyük oyunları oynamak için pek uygun değildir.
Nox Player, klavye, fare ve gamepad tuşlarını eşleştirmenize olanak tanır. Hatta kısayolları eşleme veya sağa kaydırma gibi hareketler için klavye tuşları atayabilirsiniz. En iyi oyun sonuçlarını elde etmek için ayarlarda CPU ve RAM kullanımınızı da belirtebilirsiniz.
Odak noktanız Android için root, Nox Player sanal cihazı bir dakikadan kısa sürede root yapmanıza olanak tanır. Nox ile ilgili büyük bir sorun, sisteme çok fazla yük bindirmesidir; bu nedenle, arka planda çok fazla uygulama kullanamazsınız.
6. Genymotion
Genymotion, bilgisayarlar için sıradan Android emülatörü değildir; yalnızca geliştiricilere yöneliktir. Emülatör, uygulamaları farklı Android sürümleriyle çeşitli sanal cihazlarda test etmenize olanak tanır. Ayrıca Android SDK ve Android Studio ile uyumludur. Hatta macOS ve Linux’ta çalışır.
Genymotion geliştiricilere meyilli olduğu için birçok geliştirici dostu özellik ile donatılmıştır. Ve Android uygulamalarını bilgisayarlarda test etmek isteyenler için doğru seçim olabilir.
7. RemixOS
Remix OS, diğer Android emülatörlerinden oldukça farklıdır. Bilgisayarınızda doğrudan başlatabileceğiniz tam bir Android işletim sistemidir. Diğer emülatörler doğrudan bir program ile açılırke, bunu bilgisayarınıza doğrudan yüklemeniz gerekmektedir.
Remix OS, Google’ın eski çalışanları tarafından kurulan bir şirket olan Jide Technology ürünüdür. Remix OS’yi bir USB cihazına yükleyip, herhangi bir bilgisayardan doğrudan başlatabilirsiniz. En iyi Android Emülatörleri 2022 listesinde ki bu emülatör, üretkenlik uygulamaları için iyidir ancak ağır oyunları desteklemez.
Jide teknolojisi desteğini bitirmiş olsa da, yine de en son Android Marshmallow sürümünü indirebilirsiniz. Bu arada, Phoenix OS olarak bilinen benzer bir proje, Remix OS hayranları arasında çok seviliyor. Ve son zamanlarda, geliştiriciler projeyi Android 7 Nougat’a güncelledi. Android uygulamalarını PC’de deneyimlemek istiyorsanız, bu ikisi sizin için mükemmel bir seçim olabilir.
8. AndY
AndY, VMWare Player tabanlı bir Android emülatörüdür. Öncelikle Android oyunları için üretilmiştir ve ancak hem Xbox hem de PlayStation denetleyicilerini destekler. Hatta telefonumuzun bir joystick gibi kullanmanza bile olanak sağlar. AndY, depolama kapasitesi açısından da harikadır ve akla gelebilecek neredeyse tüm uygulamaları çalıştırabilir.
Bununla birlikte, dezavantajları vardır, en yaygın olanı en son 2018’de güncellenmiş olmasıdır. Bu nedenle, burada ve orada bazı hatalar ve tutarsızlıklar vardır. Ancak uygulama daha önce kullanıcıların bilgisayarlarında rızaları olmadan bitcoin madenciliği yapmakla suçlanıyordu.
9. LD Player
Piyasadaki bilgisayarlar için oldukça yeni bir Android emülatörüdür diyebiliriz. LD Player, hızlı oyun performansı ve oyun optimizasyonu sağlaması ile en iyi Android emülatörleri arasında yerini almıştır. Klavye eşleme, gamepad desteği, yüksek fps oyun oynama vb. gibi temel özellikleri destekler.
Aynı anda birkaç oyun ve uygulamayı açabileceğiniz çoklu örnek özelliği mevcuttur. Bluestacks’a benzer şekilde, kullanımınıza göre RAM ve CPU işlemlerini ayarlayabilirsiniz. LD Player, Android Nougat 7.1’de çalışır ve yalnızca Windows’ta kullanılabilir.
10. ARChon
ARChon, diğerleri gibi adını duyuran büyük Android emülatörlerinden değil. Üstelik kullanıcısı da fazla diyemeyiz. Android uygulamalarını Chrome OS’de çalıştırmak için daha çok kullanılmaktadır. Google, Chrome Web Tarayıcısında iki veya üç Android uygulaması için destek getirdiğinde ilk defa ortaya çıktı.
Bunu takiben GitHub geliştiricisi biraz daha ileri götürdü ve tüm Android uygulamalarını Chrome’da çalıştırmak için yayınladı. ARChon Android emülatörü, zorlu oyunlar için uygun değildir, ancak kolay erişimi nedeniyle Android uygulamalarını bilgisayarda kullanmak için mükemmeldir.